insikten.blogg.se

Jag delar med mig av mina åsikter och insikter om det mesta. Konstruktiva kommentarer är välkomna, men jag bestämmer själv om jag ska publicera dem.

Tanten funderar

Allmänt Permalink2
De som känner mig vet att jag ofta har lite annorlunda tankar och idéer. Nu är jag igång igen. 

Vi borde bygga "skilsmässohus". När ett par med små barn (yngre än 15) skiljer sig så borde de (oavsett anledning till skilsmässan) flytta in i ett skilsmässohus så att barnen fortsätter ha bägge sina föräldrar nära till hands. 

Föräldrarna har vars ett sovrum i vara en del av huset och barnen har sina rum där emellan. 
Ett stort, gemensamt kök, men utan kravet att alla ska äta tillsammans. Två vardagsrum med tv och annat. 

Det ska vara obligatoriskt med familjeterapi så föräldrarna kan lära sig bete sig som ansvarstagande föräldrar och arbeta för barnens bästa och inte tänka på dig själva bara. 

Barnen ska inte behöva flytta fram och tillbaka varannan helg eller vecka. Barnen har inte orsakat skilsmässan och ska heller inte behöva vara de som tar smällen.

Med båda föräldrarna under samma tak får de en tryggare barndom och uppväxt. Föräldrarna måste inte vara bästa vänner, men de måste uppföra sig föredömligt.

Jag förstår att det kan komma in nya partners i föräldrarnas liv, men de första åren i skilsmässohuset måste fokuseras på barnen och deras anpassning till skilda föräldrar. 

Det låter som en utopi, men om alla bara kunde bete sig "vuxet" och lägga sina egna egon åt sidan så tror jag det kan vara en bra lösning. 

Ja, jag vet att jag inte var föredömlig för 11 år sedan när jag skiljde mig, men nu är jag äldre och visare 😊
Till top