insikten.blogg.se

Jag delar med mig av mina åsikter och insikter om det mesta. Konstruktiva kommentarer är välkomna, men jag bestämmer själv om jag ska publicera dem.

Jag är helt enkelt född med konstant otur

Allmänt Permalink1
Att jag är en väldigt stark människa som klarar av en massa jobbiga motgångar har jag fått konstaterat ett antal gånger. Omn det är så att det finns nån form av "högre makt" som "tittar ner och vaka över oss" så har denna utsett mig till den vi ska testa hela tiden.
Det känns som om jag utsätts för tester och utmaningar hela tiden. Jag får liksom aldrig någon riktig "brejk" från det jobbiga.
Jag har oturen att alltid få tillfälliga jobb som på ett eller annat vis tar slut just när jag känner att jag hittat rätt. Går det bra med ena saken så går det dåligt med två andra.
 
Hösten 2011 köpte vi en liten Lupo som jag skulle övningsköra med tills jag fått körkort och vi skulle även ha den som bruksbil eftersom Mannens Audi TTS inte riktigt var en bruksbil. :-)
Vintern 2011 var det halt i svängen så Mannen kasar in i ett staket på andra sidan vägen och skadar bilen lite höger fram. Bilen går att köra med men av nån anledning så avbokar vi servicen som var inbokad till veckan därpå, på grund av skadan som uppstod. På grund av en miss i tecknandet av försäkringen så hade vi råkar få en betydligt högre självrisk än vad bilen var värd.
 
Bilen gick att köra med och det gjorde vi också sparsamt. Hösten 2012 kände vi att vi skulle fixa till framskärmen och lampan så vi lämnade min lilla Lupo till "fixning" hos privatperson. Där upptäcktes det lite andra fel som skulle åtgärdas så den kördes till ett nytt ställe där det kunde svetsas. Svetsningen blev aldrig av och bilen blev stående med motiveringen att kamaxeln behövde bytas.
I lördags blev vi äntligen klara till att hämta hem bilen på ett bilsläp och vi lämnade av henne vid verkstaden. Bilen startade varpå jag utgick ifrån att det fortfarande fanns hopp om henne.
Igår ringde verkstaden och sa att det förmodligen är större fel på henne än jag trodde och han skulle kunna fixa det för cirka 19.000 kr. Jag kan inte riktigt motivera en reparation för 19.000 kr på en bil som kostade 35.000 kr.
Surfar rundor efter en ny motor istället, men det är minsann inte det lättaste att hitta, så jag började leta en ny bil istället. Eller ja, bättre begagnad iallafall. Men när man bara har a-kassa på drygt 8.000 kr per månad så är det svårt att köpa bil på avbetalning.
Så det där körkortet som jag (äntligen) fick igår, det har jag än så länge inte mycket nytta av. Jag vägrar köra vår automatväxlade Touareg innan jag kört "vanlig" bil lite till.
 
Lagen om allts jävlighet och finns det "måndagsexemplar" av saker så kan man vara säker på att JAG är den som får dem...
Till top