insikten.blogg.se

Jag delar med mig av mina åsikter och insikter om det mesta. Konstruktiva kommentarer är välkomna, men jag bestämmer själv om jag ska publicera dem.

Bigami och månggifte

Allmänt Permalink1
Det är en så gammal och förlegad syn att ett äktenskap bara kan vara mellan två personer.
Vi har kommit en bit på vägen i utvecklingen. Det är inte bara en kvinna och en man som kan gifta sig. Det är ett steg på vägen att en får gifta sig med vem en vill. Så länge bägge uppnått myndig ålder. 

Jag anser att det är dags att dra det ett snäpp längre. Tillåt oss ingå äktenskap med fler än en partner. Överlämna beslut och ansvar till gemene människa. Vill jag gifta mig med två män/kvinnor/en av varje så borde jag få lov att göra detta. 

Om jag lever i ett äktenskap med en man, men en vacker dag träffar kvinnan i mitt liv (ja, det går att älska mer än en åt gången). Jag älskar min man och kan inte se ett liv utan honom, men ej heller kan jag se ett liv utan min nya kvinna, varför ska jag då inte få lov att gifta mig med henne också? Så länge vi är vuxna, myndiga människor så borde det inte finnas något hinder. 

Det är kyrkan/religionen som bestämt att det bara går vara två i ett äktenskap och det har sedan samhället bara accepterat och byggt upp reglerna kring.

Jag anser att det är dags att ändra på dessa reglerna. Låt människan själv få ta beslut om sitt liv.

Till top