insikten.blogg.se

Jag delar med mig av mina åsikter och insikter om det mesta. Konstruktiva kommentarer är välkomna, men jag bestämmer själv om jag ska publicera dem.

Förmåner på jobb

Allmänt Permalink0
http://www.nsk.se/article/20130226/KRISTIANSTAD/702259855/1132/-/stams-efter-att-ha-sparat-jobbilar
 
Denna artikel handlar om en arbetsgivare som blivit stämd av sina anställda för att han installerade en gps-sändare i sina bilar.
 
De anställda har den goda förmånen (vilken jag hoppas att de skattar för) att få använda företagets bilar när de kör hem från jobb om dagarna.
Ägaren till företaget ville installera gps-sändare för att lättare kunna fakturera sin kunder korrekt vilket är en fullt förståelig anledning. Nu tänker jag lägga in lite personliga tankar i denna texten.
Jag tror att det även kan vara så att Företagaren tyckte att det kanske gick lite väl mycket bensin/drivmedel och ville därför även kolla hur mycket hans anställda utnyttjade bilen på sin fritid.
 
Det står givetvis Företagaren fritt att göra vad han vill med sina bilar och vill han istallera gps-sändare så ska han få göra detta. Det lilla felet han gjorde var att han inte berättade för sina anställda att han gjorde det. (åtminstone inte enligt artikeln)
 
(personlig tanke) Jag tror att anledningen till att de anställda väljer att stämma sin arbetsgivare är för att Företagaren har kollat upp den privata körningen med FÖRETAGETS bilar och sedan påpekat för sina anställda att detta inte är ok. Han kanske till och med har dragit extra på deras lön som avdrag för drivmedlet.
 
Om det är så att företagsbilarna INTE förmånsbeskattas de anställda så är det ganska vågligt att stämma sin arbetsgivare. Ska bli spännande att se om man kan få reda på hur det går. :)
Till top