insikten.blogg.se

Jag delar med mig av mina åsikter och insikter om det mesta. Konstruktiva kommentarer är välkomna, men jag bestämmer själv om jag ska publicera dem.

EU-val

Allmänt Permalink0
Somliga har kallat det innevarande året för "supervalår" och jag kanske håller med. Vi ha 2 st viktiga val att rösta i. Dels har vi ett viktigt EU-val den 25 maj. Lägg gärna en påminnelse i er kalender.
Sen har vi det superviktiga "vanliga" valet den 14 september. Det är mycket viktigt att alla med rösträtt går och röstar. Det är inte (enbart) en rättighet att gå och rösta. Det är en mänsklig SKYLDIGHET! Du är skyldig dig själv och dina barn, föräldrar, släktingar att rösta och vara med och bestämma i vårt land de kommande 4 åren. Det är även en skyldighet att rösta och säga vad du tycker i EU-valet. Oavsett om du är för eller emot ett medlemskap i EU så är det viktigt att vara med och bestämma vilka som ska föra sin talan nere i Bryssel.

Vet du inte vad de olika partierna och kandidaterna tycker och står för? Vet du inte vem/vilka du ska rösta på? Då föreslår jag att du sätter på din radio och lyssnar på din lokala p4-kanal. Där får man mycket information. Jag kan även starkt rekommendera er att titta på det nya programmet på SVT1 som visades i går kl 21. Kodjos kval heter det och där tar Kodjo Akolor upp viktiga frågor som det stundande EU-valet handlar om. Det var mycket givande
Jag tror att det finns på svtplay att se i efterhand och säkerligen kommer det att gå i repris.
Ett annat tips är att läsa morgontidningen och även de gratistidningar som finns vid de flesta tåg-och busshållplatser.
Vill du gå ännu djupare så kan jag rekommendera de olika partiernas egna hemsidor och även deras facebooksidor. Där kan man få fram vad de respektive partierna och kandidaterna står för.

Jag kommer att blogga mer aktivt nu fram till EU-valet och sen vidare fram till i september.
Lycka till och på återseende.
Till top