insikten.blogg.se

Jag delar med mig av mina åsikter och insikter om det mesta. Konstruktiva kommentarer är välkomna, men jag bestämmer själv om jag ska publicera dem.

Stress och sjukskrivning

Allmänt Permalink0
Det är svårt!! Verkligen på riktigt svårt. Svårt att på riktigt ta till sig att jag inte är mig själv längre. Svårt att ta in att jag inte orkar mer. Att jag inte kan köra på som vanligt. Att jag på riktigt måste stanna upp och ta det lugnt. Andas. 
Till och med när jag skriver detta känner jag mig stressad. Känner hur hjärtat dunkar i bröstet. 
 
Jag var inte redo att jobba 75% redan. Jag kanske inte ens är redo att jobba 50%, men det får tiden utvisa. 
Sitter i väntrummet hos min läkare nu, för att öka på sjukskrivningen igen. 
Igår hade jag samtal med min chef och vi la nytt schema för hur jag ska jobba och vilka arbetssysslor jag ska ha. 
 
 
 
Beskedet jag fasat för är taget. Jag är inte längre kundtjänstansvarig. Givetvis förstår jag beslutet. Man kan inte ha en ansvarig som inte kan vara på plats och ta ansvar. Men jag är ju som jag är. Kontrollbehov de luxe. Jag ska alltså nu släppa ifrån mig delar av mitt älskade jobb. Jag ska släppa ifrån mig kontrollen till nån annan. Det tynger, det gör ont och det är otroligt jobbigt.
 
Såklart förstår jag att det är för mitt eget bästa också. Det är stressande att ha det ansvaret med allt vad det innebär och det är ju i mitt huvud problemet sitter. Jag måste bearbeta och ta itu med det så min stress kan minska och jag kan börja må bättre igen.
 
Läkaren skrev ut en mild ångestdämpande medicin till mig. Jag är extremt negativt inställd till psykofarmaka, men han lovade mig att det skulle vara mig till god hjälp. Och om jag känner att jag inte mår bra eller gillar den så skulle vi ha ett nytt samtal om det och jag skulle sluta med dem igen. Så jag får väl ge det en chans. Jag kan uppenbarligen inte stressa ner helt på egen hand.
 
Jag ska fortsätta röra på mig. Har börjat gå väldigt mycket nu, vilket jag tänker fortsätta med i takt med att vädret blir bättre och bättre.
Med den nya sjukskrivningen så kommer jag att sluta halv 1 på torsdagarna och vara ledig på fredagarna. Tänkte jag skulle ägna den tiden åt att upptäcka Skåne. Jag reser ju i hela Skåne på mitt jojo-kort så jag tänkte utforska Österlen lite. Ta tåg och buss dit med en matsäck med mig och sen gå runt och njuta i naturen.
Jag ska bara få ut mina pengar från försäkringskassan så jag kan börja leva lite.
 
Till top