insikten.blogg.se

Jag delar med mig av mina åsikter och insikter om det mesta. Konstruktiva kommentarer är välkomna, men jag bestämmer själv om jag ska publicera dem.

Nytt åt, nytt årtionde.

Allmänt Permalink0
20-talet är här. Vi är redan inne på det andra tiotalet i detta nya sekel.

Vad framtiden har att erbjuda är mer eller mindre helt okänt, men en sammanfattning av det gångna året tänker jag försöka mig på. 

2019 var det året då jag valde att fokusera på min mentala hälsa. Det innebar att jag sög i mig allt min KBT-terapeut pratade om och anpassade det till mig. Jag tog bort alla krav och måsten ur min vardag och gjorde bara vad som föll mig in. 
Det innebar förvisso att min älskade sambo fick bära det stora lasset att försörja oss, men vi pratade igenom det innan jag tog detta beslutet så vi var överens. 

När nu 2019 är till ända och jag tänker tillbaka på hur jag mått under året så kan jag ärligt säga att jag tror inte att jag någonsin mått så bra mentalt under så lång sammanhängande tid. Jag ångrar inte att jag tog mig den tiden att läka. Det betyder att jag nu är redo att helhjärtat söka jobb och sedermera bidra ekonomiskt till familjens försörjning. Med andra ord så fortsätter jag att sätta mitt mående främst. Kan må vara att somliga ser mig som självisk och egoistisk, men om inte JAG tar hand om min hälsa, vem ska då göra det? 

Givetvis har ekonomin fått lida oerhört, men vi har ju klarat det. Vi har ju överlevt. Haft mat på bordet varje dag och kunnat betala hyra och andra fasta kostnader varje månad. Tänk så gott det kan vara med makaroner och ketchup 😉

Vi har kommit tre veckor in i det nya året och jag välkomnar varje dag med en öppen famn. Jag varvar arbetssökandet med att sticka, virka och pyssla. Och jag mår så bra. 



Till top